Tijd
Programma
10:00 - 10:45

Let's get started - Carla Lagarde-de Waal

#

Je staat aan het begin van een dag over zingen. Onder de sprankelende leiding van Carla Lagarde-de Waal warmen we het zang-motortje op.

 

Als muziekdocent, muzikaal/artistiek leider en als performer in het theater weet Carla als geen ander enthousiasme en energie aan te wakkeren. In haar rol als studieleider van de Fontys Academie voor Muziekeducatie is zij inspirerend boegbeeld voor haar studenten en de omgeving.  

 

Laat je meenemen en laat de stemmen maar klinken!

 

11:00 - 12:15

Workshopronde 1

#

A. Zangmethodiek, vraag maar raak! - Hannah Ybeles Smit

Loop je steeds weer tegen hetzelfde aan bij het zingen in de klas of met je koor?

In deze workshop staan jouw vragen en uitdagingen op het gebied van zangmethodiek centraal (hoe diagnostiseer je een stem en hoe leer je zangtechniek aan aan een ander). 

 

Denk bijvoorbeeld aan:

- De leerlingen knijpen zo in de hoogte, wat kan ik daaraan doen?

- Mijn leerlingen gaan, als ze popmuziek zingen, zo snel schreeuwen

- Hoe werk ik (veilig) met jongens die in hun mutatie zitten?

- De jongens kunnen niet mooi zacht zingen in de hoogte

- Mijn leerling blijft met lucht zingen, terwijl ik al uitgebreid aandacht aan adem heb besteed

 

Hannah, die zowel zang(methodiek) lessen geeft op verschillende conservatoria als in haar privépraktijk, deelt haar ervaring, geeft tools en oefent ter plekke, zodat je alles zelf kunt ervaren. Heb je vragen over zangmethodiek? Vraag maar raak!

#

B. Express yourself - Carla Lagarde-de Waal

We kennen allemaal de kracht van samen zingen. Als we samen zingen dan voelen we ons verbonden met elkaar. Van zingen krijg je energie. Samen zingen geeft je een goed gevoel en activeert je geest. 

 

Hoe krijg je anderen mee in dit gevoel? 

In deze workshop laat Carla jullie als groep ontdekken op welke laagdrempelige wijze je jouw expressie en fysiek in kan zetten om het gezamenlijke vocale verhaal van een lied nog sterker neer te zetten. Je ontdekt wat dit bij jou teweegbrengt, bij jullie als groep, maar ook hoe je deze oefeningen in kan zetten wanneer je zelf werkt met een vocale groep.

#

C. Zing je Vrij - Vanessa Leon

Zingen is voelen, ontladen en vrij zijn. In deze workshop ervaar je de bevrijdende werking van de stem. Zingen stimuleert de aanmaak van onze gelukshormonen in het brein. De trilling van de stem maakt gestagneerde energie in ons lichaam vrij. Van zingen gaat onze levensenergie weer volop stromen. Het maakt creatief en geeft een gevoel van zelfbevrijding.

 

Zing je Vrij gaat voorbij aan wat we hebben geleerd over mooi en goed zingen. Het gaat over vrij zijn en het bewust worden van de samenwerking tussen stem en lichaam. Op fysiek en energetisch level heeft de stem een helende werking.

 

Ook gaan we ervaren wat klankschalen, sjamaan-drum en de handpan doen met de klank van de stem.  

We stappen uit de zanghokjes en gaan op stem-reis. Let’s have some fun met onze eigen unieke stem.

12:15 - 13:00

LUNCH

13:00 - 13:45

Mini-presentaties muziekmethodes

Ook de meest gebruikte muziekmethodes uit het Voortgezet Onderwijs zijn weer in ons midden. Ter plekke kies je een methode waar je meer van zou willen weten.  

# # # #
13:45 - 14:15

BeatBox! 

#

Onur, a.k.a. BB-donut, brengt een hele bak ervaring met zich mee. Van Holland en Turkije got Talent (beide halve finale) tot optredens in volle WK stadions en Las Vegas. Hij heeft het gedaan.

 

En nu op All about that Voice! Laat je verrassen door zijn talent én leer wat basis-kneepjes van het BeatBoxen. Dat gaan je leerlingen vast leuk vinden :). 

14:15 - 14:45

BREAK

14:45 - 16:15

Workshopronde 2

#

A. Van top tot teen! - Christoph Mac-Carty

In deze workshop word je door award-winning dirigent Christoph Mac-Carty uitgedaagd om met alles wat je hebt te zingen.

 

Onder zijn leiding won zijn koor ‘Dekoor Close Harmony‘ de 1e prijs op de World Choir Games, in de categorieën Pop (2012, 2014, 2018) en Jazz (2010, 2012, 2014 & 2018). In 2014 nodigden niemand minder dan The Rolling Stones het koor uit om met hen te zingen op Pinkpop (NL) en Werchter Classic (BE). In 2016 & 2018 stond het koor op het podium van het bekende Sziget Festival in Hongarije.

 

Wat is Christoph zijn geheim? Wat zijn ‘geheime’ ingrediënten om van een koor een top-koor te maken? Ervaar het nu zelf!

#

B. Verhoog de flow in je les/repetitie - Ruben Smits

Hoe breng je flow in het zanggedeelte van de muziekles of in je koorrepetitie? Hoe houd je iedereen betrokken bij de les en in het muzikale moment? En welke invloed heb jij als dirigent op het groepsproces en op de zang?

 

In deze workshop staat ‘ervaren’ centraal. We gaan lekker aan de slag met repertoire, en staan tussendoor stil bij technieken, die je kan toepassen om de vaart en de flow in je les of repetitie te verhogen. Ook krijg je de kans om zelf voor de groep te staan en de techniek meteen zelf uit te proberen. Een ‘hands-on’ workshop dus, waarin ondergaan en uitproberen elkaar afwisselen, en die je meteen kunt toepassen in je eigen les- of repetitiepraktijk!

16:15 - 17:00

De AATV finale - Hans Cassa

#

Wie bij de afgelopen twee edities van AATV de workshop van Hans Cassa heeft gevolgd, weet het al: meerstemmig zingen onder leiding van Hans is te gek! Wie konden we daarom beter vragen om deze AATV-dag met alle deelnemers samen af te sluiten?  

 

Beleef samen met Hans de AATV-finale! Natuurlijk krijg je de arrangementen mee naar huis.