Charles Hens actie

Charles Hens

Charles Hens is een avontuurlijke en veelzijdige opera- en concertzanger. Hij zong als solist met groot succes in operaproducties en concerten op (inter)nationale podia in o.a. New York, Belgrado, Bangkok, Tokyo en Barcelona. Daarnaast is hij te zien in eigenzinnige producties zoals de voorstelling Liebeskrank met de band Mechanical Duck, waarin de klassieke liederen uit Die Schöne Müllerin van Schubert werden uitgevoerd in een Jazzrock jasje. Hij maakte een solo rondom de figuur Peter Grimes uit de gelijknamige opera van Benjamin Britten voor het Festival Noorderzon en was te horen als Don José in de voorstelling Carmen Revisited van Tania Kross waarmee hij door Nederland tourde. 

 

Naast zijn werk als zanger is Charles theatermaker en regisseur. Hij is artistiek leider van Opera Theater Amsterdam. Met OTA maakte hij in 2021 de voorstelling ANDERHOOFD over de Zin van Waanzin, waarin spelers, die leven met psychose, hun verhaal vertelden met muziek uit opera’s van Henry Purcell en Philip Glass. Eerdere producties waren WOLVEN, waarin jonge mannen uit de reclassering opera-aria’s van Richard Wagner zongen, begeleid door een symfonie orkest van 80 man, en TEGENSTANDERS |EEN REQUIEM, waarin tegenstanders van vluchtelingen het Requiem van Verdi zongen, samen met vluchtelingen en oorlogsveteranen.

 

Charles geeft les op de toneelschool in Arnhem (ArtEZ) en werkt op projectbasis voor de afdeling Muziektheater, waar hij werkt aan vocale sculpturen en installaties.

 

http://www.charleshens.com/