04 maart
ZOOM Suzan v3

Wat als de muziek er al is? (Suzan Lutke)

  • locatie: Online via ZOOM
  • tijd: 15:30 - 16:45

Wat als de muziek er al is? Leuk idee.. maar hoe dan?!

 

In het boek 'Als de muziek er al is' pleit Suzan Lutke voor een vernieuwing van het muziekonderwijs. Muziekonderwijs waarin niet het aanleren van artistieke en ambachtelijke muzikale vaardigheden centraal staat, maar waarin we leerlingen uitdagen zichzelf muzikaal te ontwikkelen, ervan uitgaande dat 'de muziek er al is' in al onze leerlingen. 

Leuk idee natuurlijk, maar hoe dan? In deze interactieve inspiratiesessie maak je kennis met het gedachtegoed van Suzan én ga je samen met haar en de andere deelnemers op zoek naar de vertaling naar de praktijk. Wat kan dit betekenen voor jouw muziekles? 

 

Suzan Lutke is musicus, muziekdocent en onderwijskundige. Zij heeft gewerkt als muziek- en CKV-docent in het VO en was docent en onderzoeker 'methodiek en didactiek' aan het Utrechts Conservatorium. Ze heeft een eigen trainings- en adviesbureau voor de kunst- en cultuursector en het onderwijs. Sinds kort is ze daarnaast studieleider van de Master Kunsteducatie HKU. 

 

Schrijf je in 

(€ 40,- excl. BTW; studententarief € 20,- excl. BTW)

08 april
Zoom Coen DEF 2

Nederlandse hiphop (Coen Witteveen)

  • locatie: Online via ZOOM
  • tijd: 15:30 - 16:45

Maak nader kennis met de Nederlandse hiphop! Je kunt er in je muziekles immers niet meer omheen. 

De geschiedenis van de Nederlandse hiphop, iconische en invloedrijke artiesten/tracks, muzikale kenmerken, verschillen tussen sub-genres... het komt allemaal voorbij in deze interactieve en muzikale sessie van Coen Witteveen. 

 

Coen Witteveen is een creatieve duizendpoot. Hij maakt muziek met verschillende artiesten zoals Typhoon, Matt Simons, Plastik.Soldiers en nog vele andere. Daarnaast produceert en componeert hij muziek vanuit zijn eigen studio in Amersfoort. Coen voelt een grote drang om kunst en cultuur de maatschappij én het onderwijs in te brengen. Daarom is hij ook adviseur bij Fonds Podium Kunsten, en directeur bij cultuurpodium en productiehuis KOSMIK. 

 

Schrijf je in 

(€ 40,- excl. BTW; studententarief € 20,- excl. BTW)