12 mei
Screenshot Merel

Vocal Leadership in School (Merel Martens)

  • locatie: Online via ZOOM
  • tijd: 15:30 - 16:45

Als je klaar bent voor innovatieve en inspirerende nieuwe lesideeën, waarmee je je leerlingen activeert, het ijs breekt, hun vaardigheden en creativiteit kunt trainen en ze vol overgave laat zingen, kun je je NU opgeven!

 

Vocal Leadership in School stimuleert gedeeld leiderschap en initiatief. Daarnaast is één van de kernwaarden het creëren van een veilige omgeving en sfeer. Met de methodes bied je de leerlingen een duidelijk kader waarbinnen zij zelf leren leiding te nemen, te componeren en nieuwe (vocale) muziek te ontdekken. Hierdoor wordt de leerling mede-eigenaar van het muzikale proces en het eindproduct. Naast de muzikale ontplooiing, zorgt Vocal Leadership ook voor een gezond en veilig sociaal klimaat, waarbinnen de eigenwaarde en creativiteit van de leerling worden gestimuleerd. 

 

Merel Martens ontving, na het afronden van een bachelor Docent Muziek en Koordirectie Lichte Muziek, in mei 2015 haar Master titel in Vocal Leadership van RAMA. Haar naam is in Nederland verbonden aan verschillende succesvolle groepen als Pitch Control, MAZE, The Junction, Dutch Organic Choir and VOÏSZ Vocal Projects.

 

Schrijf je in 

(€ 40,- excl. BTW; studententarief € 20,- excl. BTW)

17 juni
Afbeelding zoom maite

Creatieve maakopdrachten in de klas (Maite van der Marel)

  • locatie: Online via ZOOM
  • tijd: 15:30 - 16:45

Componeren lijkt zo ingewikkeld..... maar wat als het juist speelsheid triggert en je het gevoel geeft dat de muzikale handboeien even los mogen? Over één ding kunnen we zeker zijn: het levert authenticiteit op. Essentieel in de ontwikkeling van leerlingen, én in het maken van betekenisvolle muziek.

 

In deze sessie verkennen we samen verschillende soorten startpunten en kaders waar vanuit je kunt creëren. Eén van de belangrijkste bronnen om uit te putten, is jouw eigen creativiteit. Daarom gaan we zelf ervaren, waarna we de vertaalslag maken naar je eigen lespraktijk. Wat werkt wel/niet? Waarom?

 

Maite van der Marel is als muzikant, trainer en workshopleider betrokken bij projecten met verschillende doelgroepen in een artistieke, educatieve en sociaal-maatschappelijke context. Zij verdiepte zich sinds haar opleiding al in vernieuwende vormen van muziekonderwijs, waarbij creative collaborative music making haar inspireerde als werkwijze om op een nieuwe manier verbindingen te maken met kunst, creatief leren en (inter)persoonlijke ontwikkeling. Er ligt een grote nadruk op de samenwerking binnen de groep, en op het samen componeren, zodat de stem van ieder individu en de groep hoorbaar wordt.

 

De afgelopen vier jaar was Maite voornamelijk werkzaam in vluchtelingenkampen en achterstandswijken in het Midden-Oosten vanuit de organisatie Sounds of Change. 

 

Voor meer info check www.collectingbeats.com.

 

Schrijf je in 

(€ 40,- excl. BTW; studententarief € 20,- excl. BTW)