Laila de Vries

Laila de Vries

Laila de Vries is vierdejaars student aan de opleiding Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle én liedjesschrijver.

 

Als kind schreef Laila vaak gedichtjes en zat haar hoofd de hele dag vol met nieuwe melodieën. Later ontdekte ze dat ze dit kon combineren. Tijdens haar studie is ze dan ook meer werk gaan maken van het schrijven van haar eigen liedjes, waarbij ze zichzelf begeleidt op de piano.

 

Voor Laila is songwriting veel meer dan woorden op een melodie puzzelen totdat het past. Ze ziet het schrijven van een lied als een mooi en soms ook ingewikkeld proces, waarbij zowel muziek- en songwritingtheorie als intuïtie van belang zijn en waar elk woord en elke wending in de melodie er toe doet. Zelf heeft ze gemerkt wat het op gevoelsgebied kan brengen. Ze zocht dan ook een manier om songwriting te didactiseren.  

 

Het afgelopen half jaar deed ze als afstudeeropdracht onderzoek naar songwriting in de bovenbouw van het VO. Ze ontwierp een songwritingworkshop van meerdere lessen die ze uitvoerde bij een groep bovenbouwleerlingen met muziek als examenvak.

 

Laila werkt naast haar opleiding als muziekdocent in het basisonderwijs en geeft piano- en zanglessen. Ook treedt ze op met haar eigen muziek met als doel mensen te verbinden.