Babette3 Babette Labeij

Zangeres | zangcoach

 

Babette is al jaren zowel voor als achter de schermen betrokken bij ongeveer alles wat met zingen te maken heeft. Binnen Nederland maar ook ver daarbuiten. The Voice of Holland, Idols, X-Factor, The Voice Kids, La Voz Kids in Amerika, Junior Songfestival, Kinderen voor Kinderen, het zijn slechts enkele voorbeelden van projecten waar gretig gebruik wordt gemaakt van Babette’s no nonsense-aanpak.

 

Hoe het begon…

 

Babette Labeij bezocht na het behalen van het gymnasiumdiploma het Hilversums Conservatorium en kreeg zang-, piano- en vioolles. 

 

In de roaring nineties stortte ze zich vol overgave in de Amsterdamse muziekscene. Ze zong met o.a. Herman Brood, Loïs Lane en Trijntje Oosterhuis en stond op elk podium in Nederland met haar eigen band Babette & Friends. In 1997 sprak ze de stem in voor de Nederlandstalige versie van de film Hercules en kwam haar eerste album 'Babette' uit. In 2004 deed ze mee in de finale van het Nationaal Songfestival met het nummer 'Allright', maar verloor daar van Re-union. In 2010 bracht zij haar tweede album Keep 'Playing' uit.

 

In 1995 begon Labeij met het geven van zangles. Als zangcoach begeleidde ze o.a. Hennie Vrienten en de Dolly Dots. Ze was zangcoach voor o.m. Kinderen voor Kinderen (2005-2010), Junior Songfestival (2007-2013), Popstars (2008-2010), Idols (2001-2005), X-Factor (2006-2011), The Voice (2010 - heden) en The Voice Kids (2012 - heden). Voor Kinderen voor Kinderen schreef en componeerde zij meerdere liedjes.

 

Op dit moment runt ze haar eigen zangschool in Amsterdam en Rotterdam.

 

In het najaar van 2018 verscheen haar boek ZING!. In ZING! wil Babette iedereen laten ervaren hoe bevrijdend zingen is – of je nu houdt van klassieke muziek, smartlappen, popsongs of schlagers. Mond open en zingen maar!