vashti2 Vashti de Caluwé

Zangeres | componist | zangcoach | mede-oprichtster ZangExpress

 

Muziek speelde al vroeg een rol in Vashti haar leven. Tot haar 20e speelde ze met veel plezier vooral klassieke muziek (o.a. dwarsfluit), totdat ze haar stem en het spelen in bandjes ontdekte. Ze zou daarna eigenlijk dokter worden, maar ging dus liever zingen.

 

Dat doet ze inmiddels ruim 25 jaar in verschillende bands: zo deelde zij o.a. het podium met Debby (van Sister) Sledge. Ze maakte CD’s met Three Acoustic en D’Wys & The Voices of Soul. Met de laatste stond ze ook op het North Sea Jazz Festival. Op dit moment zingt ze met veel plezier in het semi-akoestische zangtrio The Great Gallery, samen met Melissa 't Hart, tevens haar partner in crime bij ZangExpress.

 

Haar grote muzikale liefdes zijn het meerstemmig zingen, zelf arrangeren in close-harmony en improviseren op groepsniveau. De kracht van de groep volledig tot zijn recht laten komen. 

 

Vashti de Caluwé is - behalve mede-oprichter van ZangExpress - al jaren zangcoach en arrangeur en gespecialiseerd in zangdidactiek. Ze heeft ruime ervaring in het maken van musical- en muziektheatervoorstellingen met kinderen en jongeren en deelt graag haar kennis over het leren werken met verschillende disciplines tegelijk!