flyer Inspiratiedag 2019

Inspiratiedag muziekdocenten VO

Datum/tijden                   

Najaar 2020

 

Locatie

Nog niet bekend

 

Tarief 

(incl. maaltijden,

excl. 21% BTW)                   

Vroegboektarief: € 245,-

Normaal tarief: € 270,-

Studententarief: € 65,-

 

 

 

 

De inspiratiedag voor muziekdocenten VO editie 2019 stond in het teken van de vraag 'Hoe integreer ik technologie in de muziekles?'. De volgende editie vindt plaats in het najaar van 2020. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je hoort de datum als eerste!

 

Hieronder vind je meer informatie over de editie die plaatsvond op 28 november 2019. 

 

Workshopleiders aan het woord over het thema...

 

Technologie in het muziekonderwijs? Je kunt er anno 2019 niet meer omheen! 

Probeer in de hitlijsten van nu maar eens een nummer te vinden waarbij geen gebruik gemaakt is van elektronische muziekinstrumenten of hulpmiddelen. Wat in de vorige eeuw begon met experimenten met synthesizers, is alleen al in Nederland uitgegroeid tot een miljoenenindustrie. Met de explosieve groei in de computermuziektechnologie is het aantal artiesten en DJs dat werkt met elektronische muziek overweldigend. Elektronische muziek is van een sub-genre geëvolueerd tot een van de populairste muziekgenres ter wereld.

 

Nederland neemt in dit alles een bijzondere plek in. We leven in een klein land, dat groot is als het gaat om DJ-prestaties. Nederlandse DJs domineren al jaren de DJ Mag Top 10. Tieners luisteren massaal en velen raken geïnspireerd en beginnen ook in hun vrije tijd met producen en DJ-en.

 

DJJe kunt er dus niet omheen!

Maar hoe doe je dat dan in je muziekles? Hoe kies je uit de overvloed aan mogelijkheden? Hoe maak je verbindingen tussen instrumentale en elektronische muziek? Hoe stuur je op kwaliteit? Wat is eigenlijk kwaliteit? Hoe ga je om met het feit dat je leerlingen meer in de elektronische wereld staan dan jij? En hoe houd je dit alles betaalbaar?

 

Inspiratiedag 'Hoe integreer je technologie in je muziekles?' 

Met deze en nog veel meer vragen gingen deelnemers samen met een fantastisch team van workshopleiders aan de slag. 

 

Lisanne Lef Studio

Met Coen Witteveen, rasmuzikant en producer, die fantastische sax-solo’s moeiteloos combineert met elektronische technogrooves. Met Jeroen Bouman, die vanuit zijn Muziek-Werkplaats als één van de eersten in Nederland workshops in het onderwijs verzorgde op het gebied van muziektechnologie. Met jonge talentvolle studenten Jelle, Marijn en Lisanne, die zich met een enorme passie hard maken voor het verbinden van elektronische technologie met muziekonderwijs en daar in hun stages en bijbanen mee experimenteren. Met muziekmethodes BeatsNbits Musicbox, en Intro die steeds weer blijven doorontwikkelen. En last but not least, met de mannen van de DJ school Amsterdam, die niet alleen professionele producers en DJs zijn, die wekelijks in clubs en op internationale dancefestivals draaien, maar ook geweldige coaches.

 

 

 

Klik hier voor meer informatie over HET DAGPROGRAMMA, HET DOCENTENTEAM en EEN FOTO-IMPRESSIE

 

En dit alles vond plaats in Q-Factory in Adam

Amsterdam is één van de belangrijkste steden ter wereld op het gebied van elektronische muziek. Q-Factory is het grootste muziekmakerscentrum van Europa. Bovendien is Q-Factory het huis van de DJ school Amsterdam. De keus was dus snel gemaakt. 

 

Onze jaarlijkse inspiratiedagen organiseren we i.s.m. de Vereniging Leraren Schoolmuziek (VLS). Zowel leden als niet-leden van de VLS zijn van harte welkom. De inspiratiedagen zijn terug te vinden in het Lerarenportfolio.

 

Alle logos op een rij met Key Music v2