flyer Inspiratiedag 2019 banner v2

Het dagprogramma van de inspiratiedag editie 2019: Hoe integreer je technologie in je muziekles? 

Voor informatie, check de algemene pagina en het overzicht van alle workshopleiders

 

Tijd
Programma
10:00 – 10:45
Set the scene

Met host Coen Witteveen

10:45 - 12:45

Let's dive right in.... het muziektechnologie-festival!

In de kelder van Q-Factory bezoek je een waar muziektechnologie-festival. Je kunt er mini-workshops volgen om je nader te verdiepen in bepaalde technlogische toepassingen en vaardigheden. Bestaande muziekmethodes voor het VO laten je er hun visie op technologie in de muziekles ervaren. Of laat je verrassen in de experimentele playground, waar je kennis kunt maken met tal van nieuwe experimentele technologische toepasingen voor in je muziekles. Kiezen doe je ter plekke.

Mini-workshops Techniek en Technologie in de klas!

Volg één of meerdere mini-workshops van deze drie bevlogen studenten van de Academie voor Muziekeducatie! Je kunt kiezen uit:

 

1. Veni Vidi MIDI - met Marijn van Riel

In een digitaal tijdperk kan de muziek niet achterblijven. In deze workshop neemt Marijn je mee in de wonderwereld van MIDI en ondervind je de nagenoeg oneindige instrumentale mogelijkheden hiervan. Laat leerlingen eenvoudig kennismaken met verschillende instrumenten en klanken in een digitaal instrument en prikkel hun creativiteit!

 

2. Opnemen in de klas - met Lisanne van der Heijden

Hebben leerlingen hard gewerkt aan een muziekstuk en wil je dit professioneel opnemen? Of wil je juist een snelle take zodat de leerlingen kritisch terug kunnen luisteren? In deze workshop komen zowel het opnemen voor beginners als adviezen voor gevorderden aan bod.

 

3. Technologie en zang - met Jelle Ruijssenaars

Ook op het gebied van zang heeft de techniek niet stil gestaan. Wil jij beter aansluiten bij de sound van de huidige muziek? Wil je weten hoe je je leerlingen op het gebied van zang met techniek kunt prikkelen en stimuleren? Zoek je handvatten hoe technologie lesinhoudelijk, in combinatie met zang, een enorme toegevoegde waarde kan zijn? Kom dan naar deze workshop. 

# # #

Experimentele playground

Even wat anders. Hier kun je even helemaal losgaan met apparaten en technologie die je misschien nog nooit bent tegengekomen, maar wel met muziek te maken hebben. Je hoeft niets, maar mag van alles. Jeroen Bouman van de Muziek-Werkplaats helpt je graag op weg, dus kom langs, probeer en wie weet raak jij wel geïnspireerd!

# #
#

Meet Keymusic experts

De Keymusic DJ en Studio gear specialisten staan klaar om al je vragen over apparatuur te beantwoorden en je te helpen met het maken van de juiste keuzes voor jouw muziekles.

 

Muziekmethodes in de tijd van nu

Grijp je kans om nader kennis te maken met MusicBoxBeatsNbits of Intro. Naast een mini-demonstratie van de methode en nieuwste ontwikkelingen, maken ze uiteraard ook de link naar het thema van de dag: hoe zien zij technologie in de muziekles en hoe is dat verwerkt in de methode? 

# # #
12:45- 13:30
Lunch
13:30 - 14:30

Set 1

In de middag zijn er drie sets met dezelfde workshops, zodat iedereen alle workshops mee kan maken!

#

1. 'It's an artist's duty to reflect the times'

 

Muziek en innovatie gaan vaak hand in hand, net zoals muziek en de traditie. Hoe kan je er nu voor zorgen dat zowel die innovatie als traditie samen komen?

Samen met Coen Witteveen ga je het experiment aan door alles net even muzikaal anders te benaderen.

Een dwarsfluit met een fx pedaal, een viool in een loopstation, polyritmiek op een sequencer, maar ook hoe je een trapbeat live vertolkt, hoe je akoestische instrumenten integreert met synths en DAW's of hoe je kan spelen met midi click...

Eigenlijk komt het neer op wat Nina Simone het al zei, "It's an artist's duty to reflect the times"

Waar kunnen wij samen een muzikale reflectie maken van nu?

2. Achter de draaitafel

 

Olivier Meijs, Donny de Soet en Folker Zwart van de DJ school Amsterdam delen graag hun visie op de 'muziekdidactiek van nu' en de Big Four DJ (track, timing, mixing, image), waar hun onderwijs op gebaseerd is. Ze laten je stilstaan bij de vertaling hiervan naar jouw muziekles en ook muzieklokaal! 

Bovenal echter zetten zij jou achter de DJ booth en laten je het vak ervaren. Je gaat mixen maken en de geheimen van top DJs ontdekken. Samen bouw je aan een DJ set waarbij iedere deelnemer zijn plaat mixet. 

# # # #

3. Produceren in de muziekles

 

Het maken van eigen tracks was nog nooit zo eenvoudig als nu. Les in produceren kan daarmee een sleutel zijn tot vernieuwend en aanstekelijk muziekonderwijs.  

In deze interactieve seminar delen Roeland Meijs en Justin Timmers van de DJ school Amsterdam hun ervaringen en visie op producer-onderwijs, en hoe deze manier van muziekles een geweldige inspiratiebron kan zijn voor leerlingen en leraren!

 

# # #
14:30 – 15:30
Set 2
15:30 - 15:45
Time for a break
15:45 - 16:45
Set 3
16:45 - 17:30

When it all comes together...

17:30 - 19:00
How about a meal and some drinks?