Methodeproeverij def kopie

Methodeproeverij Muziek

 

Volgende editie

Wordt nog gepland

       

Locatie

Centraal in het land

 

Tarief

(incl. lunch, excl. 21% BTW)           

Normaal tarief: € 50,- 

Voltijd-Studententarief: € 30,- 

Een dag voor iedereen die graag een beter beeld krijgt van de verschillende muziekmethodes en lesmaterialen voor het PO/SO

 

Op zaterdag 25 november 2017 vond de 2e editie van de Methodeproeverij Muziek PO/SO plaats. Cultuur/muziekcoördinatoren, (toekomstige) muziekdocenten, leerkrachten, schoolleiders, medewerkers van culturele instellingen en alle anderen die zich met muziekonderwijs binnen het Primair en/of Speciaal Onderwijs bezighouden, konden hun hart ophalen. Er werd druk geproefd van de vele lesmaterialen en verschillende muziekmethodes. Een aantal daarvan konden deelnemers via workshops aan den lijve te ervaren.

 

De dag werd georganiseerd i.s.m. het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) op het kleurrijke Amadeus Lyceum in Utrecht/Vleuten. 

 

Na de inleiding, waarin het kader van de dag gegeven werd, en een pitch door elk van de methodes, bepaalden de deelnemers zelf het middagprogramma. 123ZingEigenwijs DigitaalMetropole op schoolMuziek Talent ExpressZangExpress en ZingzOnline/ZingZo gaven allemaal workshops.

 

Op verschillende momenten op de dag was er volop ruimte om rond te lopen op de uitgebreide Methode & Materialen Markt. Je kon er kennis maken met vele apps, websites, (digitale) lessenseries en lesmaterialen die je kunt gebruiken voor muzieklessen in de klas bij de stands van:

 

Follow a Muse met apps van het Concertgebouworkest

Jeroen Schipper 

Kindermuziekwinkel 

LKCA 

Luisterland

Luister!Oren

Musicoach

Muziek in School 

Ukulele in De Klas

Vereniging Leraren Schoolmuziek (VLS)

 

Voor Speciaal Onderwijs

Dit jaar lag de focus niet alleen op het reguliere basisonderwijs: ook iedereen die werkt binnen het Speciaal Onderwijs kwam aan zijn trekken. Veel van de aanwezige methodes en lesmaterialen worden ook ingezet binnen het Speciaal Onderwijs. Sommige methodes hebben specifiek materiaal voor het SO ontwikkeld. Daarnaast verzorgde Stichting Tamino een workshop over het opleidingstraject dat zij i.s.m. het Prins Claus Conservatorium heeft ontwikkeld voor scholen voor Speciaal Onderwijs, die hun muziekonderwijs (verder) willen ontwikkelen. 

 

Wil je er de volgende keer ook bij zijn? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via de homepage of geef je interesse aan via een mail. Dan zorgen wij ervoor dat je een uitnodiging krijgt.

 

AGS 7724