out of the blue gouda 54 v2

Marlou Vriens

Marlou Vriens is zangeres, songwriter en componiste.


In 2009 studeerde Marlou af aan Codarts Rotterdam Docent Muziek. In 2020 volgde de succesvolle afronding van de de Master Innovative Rhythmic Choir Conducting aan The Royal Academy of Music in Denemarken.

Marlou is inmiddels bijna 15 jaar als docent verbonden aan Codarts. Ze is werkzaam bij de opleiding Vocal Leadership als docent zang, vocal leadership en compositie; en bij de opleiding Docent Muziek en Muziek Theater werkt ze als docent vocal group en koor. 

 

Marlou werkt als vocal coach en arrangeur/componiste voor Vocalgroup Blueprint uit Gouda, een vrouwen-“power” groep die staat voor gelijkheid en inclusie.

 

Haar laatste EP is “Begin” (2022), met intieme, persoonlijke songs, waarin ze samen werkte met Mario Goossens (Triggerfinger, Sloper), Jim Daus Hjernøe (RAMA Vocal Center, Vox North) en Ben Schuetz (Body Rhythm Festival).

 

Voor de gerenommeede dansvoorstellingen WoMAN, Garden en Landscapes van HIMHERANDIT Productions te Aarhus schreef ze de soundtracks. Bovendien selecteerde ze uit die drie voorstellingen 5 a capella werken en bracht die uit op haar EP Vəʊkəˈliːz.

 

Naast haar eigen muziek schrijft Marlou ook prachtige originele composities voor andere muzikanten, producenten én koren.

 

Websites: 
www.marlouvriens.nl
www.vocalleadership.nl