Stephanie actie2

Stephanie Kramer

Stephanie Kramer is zangeres, koorleider, muziekdocent en expert in het creëren en begeleiden van vocale improvisatie in de klas en het vergroten van de muzikale comfortzone.

 

Stephanie behaalde haar Mastergraad in Rotterdam en heeft zich gespecialiseerd in het werken met kinderen en jongeren in het basis en voortgezet onderwijs. Ze staat bekend om haar methodiek beschreven uit haar boek ‘De muzikale speeltuin’ en geeft regelmatig gastlessen aan muziekdocenten in Nederland en België. Als auteur van het boek ‘De muzikale speeltuin’ inspireert Stephanie muziekdocenten en laat zij zien dat werkvormen in improvisatie deuren openen naar een nieuwe didactiek in de muziekles. Daarnaast geeft Stephanie les aan de opleiding Vocal Leadership aan Codarts Rotterdam.  

 

Stephanie staat met passie en enthousiasme voor de klas met als drijfveer haar rotsvaste geloof in betekenisvol muziekonderwijs voor elke leerling. 'Wanneer wij de muzikaliteit als muziekdocenten op de juiste manier trainen, begeleiden en vormgeven, kan dit van onschatbare waarde zijn voor de rest van zijn of haar leven.' 

 

Website: https://demuzikalespeeltuin.nl/