Elke aan het werk

Elke Rouwmaat

Elke Rouwmaat is zangeres, vocal coach, dirigent en bovenal: genieter van alles wat ze doet! Ze heeft altijd geprobeerd om iedere dag te doen waar ze blij van wordt - of het nou zingen, coachen of maken is. Dat heeft haar tot nu toe alleen maar moois opgeleverd :-)

 

Als zangeres/pianist heeft ze mogen spelen in verschillende bezettingen op de meest uiteenlopende plaatsen en in haar homestudio doet ze klussen voor bijvoorbeeld de Efteling of tekenfilms.

 

Ze is altijd geïnteresseerd geweest in de werking van de stem en de manier waarop ze zangers op de meest efficiënte manier kan helpen beter te worden. 

 

Na haar opleidingen Docent Muziek en Zang heeft ze eerst een berg ervaring opgedaan als docent muziek VO, zangdocent, zangeres/pianist en koordirigent.

Daarna volgde ze de opleiding tot Estill Master Trainer, en na het behalen van mijn diploma heeft ze zich verder gespecialiseerd in zangtechniek en -didactiek via het Universal Voice Systeem: een systeem, dat zangtechniek op een concrete manier uitlegt, met taal die iedereen begrijpt.


Op dit moment werkt Elke als zangdocent en docent methodiek aan het ArtEZ conservatorium en is ze Universal Voice Course Instructor en onderdeel van het kernteam binnen het Universal Voice Institute in Amsterdam. Daarnaast geeft ze workshops, cursussen en coachings en is ze dirigent van een hele leuke vocal group. 

 

Elke: 'Ik heb gemerkt dat ik zangers en sprekers van alle niveaus op een makkelijke en praktische manier kan helpen beter te worden, door ze te laten luisteren naar klank en concrete aanwijzingen en oefeningen te geven waamee ze hun klank kunnen verbeteren. Dat is wat ik het liefste doe als het gaat om vocal coaching: mensen helpen een moeilijk instrument op een zo simpel mogelijke manier te leren controleren, zodat zingen leuk blijft!'