Sven aan het werk

Sven Keet

Sven Keet is dirigent, arrangeur, zanger, workshopleider beatboxer en docent aan het conservatorium van Amsterdam.

 

Al vanaf jonge leeftijd is Sven fanatiek instrumentalist en zanger met een grote liefde voor koormuziek. Tijdens zijn bachelor ‘Docent Muziek’ aan het conservatorium van Amsterdam ontdekte hij het dirigeren en arrangeren. Na Amsterdam volgde Denemarken, waar hij met veel succes de master ‘Innovative Choir Leading’ afrondde aan het conservatorium van Aalborg.

 

Hij werkt wekelijks met zijn vaste koren Playground en SONAR, is docent koor arrangeren en dirigeren aan het conservatorium van Amsterdam en is met veel plezier actief als workshopleider VoPa, co-creative arranging en groove in binnen- en buitenland.

 

Met zijn ervaringen als transman, pedagoog en artistiek leider maakt hij zich hard voor het belang van diversiteit en inclusiviteit en trekt hij met zijn workshop ‘een stemgroep is geen gender’ de wereld over om de koorwereld een veilige en fijne plek voor iedereen te laten zijn.

 

In zijn werk als arrangeur laat Sven zich graag inspireren door allerlei stijlen en zorgt hij ervoor, dat het arrangement een duidelijke aansluiting heeft met de identiteit en het geluid van de groep. Zijn arrangementen zijn daarmee altijd creatief, authentiek en een feest om naar te luisteren. Een muzikale duizendpoot dus, die graag met allerlei groepen mensen en muziekstijlen werkt!