Petra 2 v2

Petra Smit

- Enthousiaste verbinder

- Krijgt iedereen aan het spelen

- Muzikale duizendpoot

Over Petra Smit

Vanaf haar 7e jaar zong, speelde en danste Petra in diverse jeugdprodukties en speelde daarnaast diverse instrumenten. Het plezier en de verbintenis die dat opleverde, maakte dat zij dat graag wilde doorgeven aan anderen. Petra vindt het belangrijk dat iedereen in aanraking kan komen met muziek en daarin zijn of haar talent kan ontwikkelen. Het muzieklokaal staat daarom ook altijd open en iedereen is welkom. Daarnaast steekt zij veel tijd in het vormen van bandjes en begeleidt zij talentvolle jongeren om samen te spelen.

 

Behalve lesgeven gaat Petra projecten aan met diverse organisaties om muziek binnen de school te halen o.a. het Leerorkest Nederland, Concertgebouwtrio T’Adam en het Jazzorkest van het Concertgebouw.

 

Petra is werkzaam op de CSB en op het Gerrit van der Veen College in Amsterdam. Op beide scholen is samenspelen en het uitvoeren een belangrijk onderdeel van de muziekles.

 

In 2019 werd Petra gekozen uit 1.400 muziekdocenten tot Muziekdocent van het jaar, een titel waar zij nog steeds erg trots op is.

 

Interview met 'Muziekdocent van het jaar' Petra Smit - VLS (vls-muziekdocenten.nl)

Petra Smit - Muziekdocent van het jaar 2018/2019 - YouTube

https://www.linkedin.com/in/petra-smit-2a66084