Lets improvise website v2

Inspiratiedag muziekdocenten VO

Datum/tijden

Donderdag 27 januari 2022

10:00 - 17:30 uur, aansluitend buffet 

 

Locatie

 

Het Zendstation, Lopikerkapel (IJsselstein)

Tarief

(incl. maaltijden, 

excl. 21% BTW)     

 

€ 270,- (normaal tarief)

€ 65,- (studententarief)

 

Improviseren (naar het Latijn 'onvoorzien'), 'iets onvoorbereid bedenken en uitvoeren'. De muziek is niet of niet geheel van tevoren vastgelegd, maar wordt tijdens de spelen spontaan verzonnen. 

 

Muziek maken dus vanuit vrijheid. Los van conventies. Buiten het verwachte. Gewoon wat er ontstaat.

Dat klinkt heerlijk, maar hoe kom je in die vrije ruimte? Zijn er verschillende manieren om te improviseren? Kun je ergens houvast uit halen? Hoe ga je om met belemmerende overtuigingen? En hoe doe je dit alles met een klas vol leerlingen?

 

De inspiratiedag editie 2022 draait om deze vragen.Zendstation

 

Als deelnemer:

  • maak je al spelende kennis met allerlei facetten van het thema improviseren
  • krijg je inzicht in wat jou helpt en kan belemmeren wanneer je zelf improveert of je klas daarin begeleidt 
  • krijg je (nog) meer vertrouwen om in de klas te improviseren
  • doe je inspiratie en concrete werkvormen/tools/inzichten op voor het improviseren in de klas
  • heb je een afwisselende, speelse muzikale dag met collega’s uit het land

 

Uiteraard zijn ook de meest gebruikte muziekmethodes in het VO, MusicBox, Intro, BeatNbits en Earz van de partij. Ze laten je graag ervaren hoe je hun methode kunt gebruiken voor improvisatie in de klas. Natuurlijk nemen ze je ook mee in hun nieuwe ontwikkelingen. 

 

Na afloop van de dag nodigen we je van harte uit om na en bij te praten onder het genot van een lekker buffet.

 

Klik hier voor HET DAGPROGRAMMA en het team van WORKSHOPLEIDERS

 

We zijn ontzettend blij dat we deze dag gaan beleven in het Zendstation in Lopikerkapel. Het Zendstation is een unieke plek met een lange geschiedenis in radio en tv. Het pand werd in 1935, in opdracht van Nozema, gebouwd. In 1940, nog voor oplevering, werd het bezet door de Duitsers. Nu is het een Rijksmonument. Een bijzondere plek dus, die ook nog eens bijzonder centraal in het land ligt en ruim (gratis) parkeergelegenheid biedt. 

 

Kortom, het wordt een afwisselende, muzikale dag met collega’s uit het hele land, op een unieke locatie. Zien we je op 27 januari in Lopikerkapel?

 

Uiteraard volgen we de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent, dat een coronatoegangsbewijs nodig is om deel te kunnen nemen aan de inspiratiedag. We houden je op de hoogte van eventuele wijzigingen in de maatregelen.

Als de dag vanwege COVID-19 toch niet door kan gaan, wordt deze verplaatst of geannuleerd. In beide gevallen heb je recht op retournering van het inschrijfgeld. 

 

Onze jaarlijkse inspiratiedagen organiseren we i.s.m. de VLS. Zowel leden als niet-leden van de VLS zijn van harte welkom.

 

Logos op een rij met nieuwe VLS