CollectingB KL 02

Maite van der Marel

Maite van der Marel is als muzikant, trainer en workshopleider betrokken bij projecten met verschillende doelgroepen in een artistieke, educatieve en sociaal-maatschappelijke context.

 

Ze volgde een opleiding tot muziekdocent aan het conservatorium in Rotterdam en deed een Master of Music aan het conservatorium in Utrecht, met als hoofdinstrument piano. Ze wilde meer dan kinderen en jongeren leren om iets na te spelen uit een boek. Daarom dook ze in de filosofie en technieken van collectieve creatieve maakprocessen, geïnspireerd op het gedachtegoed van Peter Renshaw. Steeds met als doel om gemeenschappen een stem te geven.

 

Gaandeweg ontwikkelde zij haar eigen karakteristieke en energieke leiderschapsstijl, die zij veel heeft ingezet in het onderwijs en bedrijfsleven. Tussen 2017 en 2020 ontwikkelde en leidde zij trainingsprogramma’s in het Midden-Oosten (vanuit Sounds of Change) in vluchtelingenkampen en achterstandswijken, om verbinding terug te brengen, creativiteit te vergroten en om jong volwassenen te empoweren.

 

Maite verbindt kunst en creatieve maakprocessen aan maatschappelijke thema’s, (inter)persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Naast het aanspreken van de creativiteit van deelnemers, streeft ze ernaar ieders invloedssfeer te vergroten. Door middel van samenwerking en reflectie groeit het besef dat iedereen verantwoordelijkheid draagt én ook kan nemen voor zichzelf en de directe omgeving.

 

Voor meer informatie over Maite, check haar website.