apps

Apps voor in de klas

Tips en suggesties van de workshopleiders van de inspiratiedag 'Technologie in de muziekles' (nov 2019)

Welke apps raden de workshopleiders aan voor in de muziekles? Je vindt ze hieronder…

 

Music Maker JAM 

App voor het maken, remixen en delen van beats en nummers in een breed scala aan genres, zoals EDM, trap, hiphop, house, pop, rock en meer.

Gratis: Ja

 

Vocolo

Een real-time voice-processing app. Kies een track uit je muziekcollectie of Voloco's gratis beatbibliotheek om over te zingen of rappen, en Voloco raadt automatisch de toonsoort van de track raden en stemt je stem daarop af.

Gratis: Ja

 

Keezy Classic

Sampler waarmee je met behulp van de microfoon van je iPad tot acht geluiden uit de echte wereld kunt opnemen en tegelijkertijd kunt afspelen. De lay-out van de sampler bestaat uit acht gekleurde vierkanten die het scherm vullen. In het midden van het scherm is een zwarte cirkel voor enkele functies, zoals het verwijderen van de opnames en het laden van opnames van anderen.

Gratis: Ja (alleen iOS)

 

Keezy Drummer

Keezy drummer is een drummachine waarmee je negen elektronische drumklanken tegelijkertijd kunt laten horen. Programmeer een beat door op een raster van zestien zestiende noten de noten die je wilt horen te selecteren. Het resultaat is een elektroniche drumbeat waarvan je het tempo kunt instellen en de elektronische drumklanken kunt aanpassen, ook tijdens het afspelen.

Gratis: Ja (alleen iOS)

 

RadiOOOOO

RADIOOOOO is de muzikale tijdmachine die je toelaat om te reizen door ruimte en tijd. Kies een land, kies een decennium, en laat je meeslepen door de mooiste muzikale collectie die in de wereld wordt uitgevoerd.

Gratis: Ja

 

KORG gadget

Alles-in-één muziekproductiesoftware en plug-in met meer dan 40 kleine synthesizers / drummachines, die vrij kunnen worden gecombineerd om muziek te maken. 

Gratis: Nee (alleen iOS)

 

KORG module 

Een sound-app van hoge kwaliteit met een professionele sound-bibliotheek, ideaal voor uitvoeringen en muziekproductie. Met alleen je iPad / iPhone en een MIDI-toetsenbord, kun je overal toetsenbord- en vleugelgeluiden van studiokwaliteit spelen.

Gratis: Nee (alleen iOS)

 

AudioKit Synth One Synthesizer

Open-source full-featured professionele synthesizer app.

Gratis: Ja (alleen iOS)

 

Voice synth modular 

Voice Synth is een professionele live voice processor en muziek synthesizer die je bespeelt met je stem. Komt met een uitgebreid set geïntegreerde tools waaronder Vocoders, Auto Pitch, Harmonizing Pitch Shift en Speed-Shift Sampling.

Gratis: Ja (alleen iOS)

 

EGSY01 Analog Synth

Met EGSY01 kan je oneindig veel sounds maken, van modern tot vintage analoog.

Gratis: Nee (alleen iOS)

 

Novation Launchpad

App om beats en muziek te maken of te remixen op de iPad.

Gratis: Ja (alleen iOS)

 

EGDR808 

Drum machine.

Gratis: Nee (alleen iOS)

 

Guitartuna 

Eenvoudig te gebruiken stem-app voor gitaar, bas, ukelele en alle populaire snaarinstrumenten. Voor zowel elektrische als akoestische gitaren en snaarinstrumenten. Werkt met behulp van een ingebouwde microfoon.

Gratis: Ja

 

Decibel X 

Geluidsmeter-app die betrouwbare, voor-gekalibreerde metingen uitvoert. Maakt van je telefoon een professionele geluidsmeter.

Gratis: Ja

 

Tempo Lite 

Metronoom.

Gratis: Ja

 

Garageband 

GarageBand verandert je iPad en iPhone in een verzameling Touch-instrumenten en een complete opnamestudio. Met Live Loops wordt het voor iedereen eenvoudig om muziek te maken als een DJ. Met Multi-Touch-bewegingen bespeel je keyboards, gitaren en maak je beats aan waarmee je al snel als een professional klinkt. Wanneer je een gitaar of bas aansluit, kun je gebruikmaken van klassieke gitaarversterkers en stompboxeffecten. Gebruik een Touch-instrument, een microfoon of een gitaar en neem een uitvoering direct op. Gebruik de geluidenbibliotheek om gratis aanvullende instrumenten, loops en geluidenpakketten te downloaden.

Gratis: Ja (alleen iOS)

 

Avid Scorch 

Via deze app werkt de gebruiker heel makkelijk met bladmuziek op de iPad. Avid Scorch maakt bladmuziek interactief. Zo is er een keyboardweergave om het afspelen van de noten duidelijk in beeld te brengen. Composities kunnen worden afgespeeld met geïntegreerde samples van muziekinstrumenten. Nieuwe bladmuziek kan aangeschaft worden via de in-app-store. Bovendien is de app deels gebaseerd op de Sibelius professionele notatiesoftware. Muziek die de gebruiker in Sibelius gemaakt heeft, kan geïmporteerd en gepubliceerd worden via Scorch.

Gratis: Nee (alleen iOS)

 

Ableton lesmateriaal 

Geen app, wel gratis te gebruiken:

https://learningmusic.ableton.com/nl/

https://learningsynths.ableton.com/ (komt begin 2020 in het Nederlands uit)

Gratis: Ja