Vervolgopleidingen muziektechnologie

(Vervolg)opleidingen voor leerlingen

Waar kunnen jouw leerlingen gaan studeren op het gebied van muziektechnologie?

We hebben verschillende muziekopleidingen in Nederland op een rij gezet. Let op: deze lijst is niet volledig en aan verandering onderhevig.

 

HBO-opleidingen

Op alle Nederlandse conservatoria is inmiddels in meerdere of mindere mate aandacht voor muziektechnologie. De volgende opleidingen richten zich hier specifiek op:

 

HKU Muziek en Technologie (HBO)

HKU Muziek en Technologie De studierichtingen binnen Muziek en Technologie richten zich op de werkvelden binnen muziek, media en technologie. Belangrijke vakgebieden zijn compositie, performance, muziekproductie en muziektechnologie.

 

eMusic Haarlem (HBO)
Opleiding die in 2009 is gestart als onderdeel van Conservatorium Haarlem. Studenten aan de opleiding E-Music worden voorbereid op een professionele carrière in de elektronische muziek.

 

Fontys Rockacademie (HBO)
De Rockacademie leidt talentvolle, creatieve en eigenzinnige muzikanten op tot ondernemende professionals die de popsector mede gaan bepalen. Studenten kunnen instromen bij songwriting of een specifiek instrument, maar ook bij electronic music production.

 

Associate Degree opleidingen

Een Associate Degree is een tweejarige opleiding op hbo-niveau die opleidt tot een wettelijk erkend diploma. Je kunt hiermee direct aan de slag of je kunt verder studeren aan een bacheloropleiding. Associate Degrees zijn ontwikkeld in overleg met het bedrijfsleven.

 

Amsterdam Electronic Music Academy AEMA
Een tweejarige internationale studie voor de elektronische artiest van de toekomst. De AEMA is in 2018 opgericht door het Conservatorium van Amsterdam in samenwerking met The School of House.
 

 

MBO-opleidingen

De onderstaande MBO-instellingen bieden studierichtingen op het gebied van muziektechnologie aan:


Herman Brood academie – Utrecht

 • Artiest muzikant
 • Music industry professional
 • Podium-/studiotechniek

 

ROC van Amsterdam - Amsterdam

 • Muziek productie

 

Creative college (ROC Midden Nederland) - Utrecht

 • Nederlandse popacademie

 • Podium en evenementen techniek

 

Albeda college - Rhoon

 • Muzikant/producer

 

Mediacollege Amsterdam - Amsterdam

 • Podium- en evenemententechnicus
 • Geluidstechnicus

 

ROC Tilburg – Tilburg

 • Podium en evenementen techniek
   

Tenslotte

DanceFair is een jaarlijks weekend in de Jaarbeurshallen, boordevol masterclasses, seminars, mogelijkheden tot het droppen van demo’s bij labels en veel meer voor producers en DJs.