Bartelijne

Barthelijne Weijs

Zangeres | zangdocent | muziekdocent | songwriter | koordirigent

 

Barthelijne is een podiumdier pur sang. Met haar energieke uitstraling en haar krachtige stemgeluid heeft ze al menig hart veroverd. Ze voelt zich op de bühne als een vis in het water. Iedereen die Barthelijne een beetje kent weet echter dat de kwalificatie podiumdier verre van volledig is, want ze is nog veel meer. 

 

Barthelijne Weijs werd geboren als jongste en enige dochter in een gezin van 4 kinderen. Gezien het feit dat de rest van de familie ook zeer muzikaal onderlegd is, verwonderde het niemand dat ze na haar pianolessen besloot dat dit alleen niet genoeg was. Zo stortte ze zich in haar tienerjaren op alles wat met muziek te maken heeft. Ze zong in koren, deed mee aan talentenjachten en deed veel podiumervaring op in verschillende coverbands. Maar muziek als hobby was niet genoeg. Barthelijne wilde meer. Ze wilde groeien, professioneler worden.

 

Na de middelbare school studeerde Barthelijne Jazz aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Na een jaar maakte ze de overstap naar de ArtEZ Popacademie in Enschede, waar ze de haar zo begeerde mogelijkheid kreeg om zich zo breed mogelijk te ontwikkelen. De lessen van ondermeer Pien Schneider, Marja Reinders, Anneloes Verveld en Edward Reekers hebben van Barthelijne gemaakt tot wat ze nu is: een singer-songwriter die meerdere muziekstijlen beheerst en die de skills in huis heeft om andere muzikanten op maat te coachen.

 

Begin 2011 ging Barthelijne een nieuwe uitdaging aan als frontvrouw van de melodische rockband ROUGE United. Naast het schrijven van haar eigen werk, schreef ze ook mee aan de eerste EP die de band maakte. Met ROUGE United deed Barthelijne zowel podium- als studio-ervaring op en liet ze zichzelf horen aan radio luisterend Nederland tijdens maar liefst 3 live optredens in de studio’s van 3fm! 

 

Tijdens haar opleiding aan de Popacademie is Barthelijne tevens actief geweest op het gebied van evenementenorganisatie. Ze zat in de organisatie van Stichting Geuzenpop en heeft onder andere de bandcontest WieWintEr en De Popronde Enschede georganiseerd. 

 

Barthelijne af studeerde ze in 2013 af in de specialisaties Songwriting en Studiozang. Ze zette het studeren voort op de ArtEZ Opleiding voor Docent Muziek, waar ze begin dit jaar afstudeerde. Momenteel geeft Barthelijne Muziek en CKV op het Montessori College Twente en werkt ze als zangeres.