Ineke van Doorn 3

Ineke van Doorn

Zangeres | hoofdvakdocent zang

 

Ineke van Doorn staat niet alleen bekend om haar avontuurlijke en tevens lyrische manier van zingen, maar ook om haar grote expertise op het gebied van zingen en de zangstem.

Vanaf 1993 leidt Ineke samen met gitarist/componist Marc van Vugt haar eigen groepen, waarmee ze 12 cd's uitbrachten met voornamelijk eigen werk. Voor hun cd 'Love is a Golden Glue' ontvingen ze een Edison Jazz Award. Ze werkten samen met het Nederlands Kamerkoor en brachten een cd uit met het Metropole Orkest.

 

Ineke schreef het boek 'Professioneel Zingen voor Iedereen', dat inmiddels als een standaardwerk wordt beschouwd. Ze studeerde zowel klassiek piano als zang pop/jazz en behaalde daarin een master. Als docente weet Ineke haar expertise te vertalen naar een aanstekelijke en enthousiaste manier van werken. Ze is een veelgevraagd docente, die masterclasses geeft in binnen- en buitenland (o.a. Denemarken, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Finland, Japan, Canada, USA). Als hoofdvakdocente zang is ze verbonden aan het ArtEZ Conservatorium te Arnhem.

 

Zie ook www.inekevandoorn.com  en www.professioneelzingen.nl.