Profiel foto Berry Krikken

Berry Krikken

Berry Krikken is een Singer Songwriter Coach uit Haarlem.

 

Berry is ongeschoold, zijn lange wereldreis was zijn muzikale opleiding, zegt hij zelf. Door de jaren heen is hij gegroeid van kampvuur artiest naar professionele artiest en inmiddels eigenaar van een succesvolle band (Jack and the Weatherman), een coaching bedrijf (Singer Songwriter Class) en een stichting (Dutch International Music Tours).

 

Hij schrijft en zingt al 7 jaar lang in de band Jack and the Weatherman (folk pop) en won onlangs met zijn band een gouden plaat voor de hit single: ‘Till the sun comes up'. Zij toeren al 4 jaar lang met uitverkochte zalen door Nederland en Europa en hebben op nagenoeg alle radiostations van Nederland gespeeld. Na 36.000.000 miljoen streams, een lange lijst aan grote festivals en een uitverkochte Melkweg vond Berry het tijd om zijn ontdekkingen te delen met anderen.

 

Naast Jack and the Weatherman geeft Berry daarom ook workshops en individuele coaching aan beginnende songwriters via zijn ‘Singer Songwriter Class’. 'Hoe schrijf je nou een liedje rechtstreeks uit je hart?' is de grote vraag die hij graag met zijn cursisten onder de loep neemt.

 

Berry over zijn muzikale ondernemingen: 

Het oneindige leerproces, de constante zoektocht naar nieuwe ideeën plus de onvoorspelbare agenda en de mensen die ik ontmoet blijven fascineren en maken me een gelukkig mens.