La CliQue def Middel

La CliQue

la CliQue bestaat uit vijf zangeressen/theatermakers: Carmen Hovestad, Lotte Laan, Yuna Linde en sinds begin van dit jaar Naomi Seine en Elske Boersma. Allen hebben zij gestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Zwolle in de richting van theater of muziek. Hun liefde voor zingen, muziek en theater bracht hen bij elkaar en het resultaat was vorig seizoen te zien én horen in de voorstelling ‘Doe maar Shaffy’. In verschillende theaters in Nederland is het liedjesprogramma met de ode aan de Nederlandse muziekman met veel lof ontvangen. Muzikaal wordt la CliQue begeleid door pianist Sander Simonse. Op dit moment maken ze met de nieuwe samenstelling een liedjesprogramma voor seizoen 2020/2021 en staan ze open om te zingen op feesten en partijen. 

 

Tijdens de workshop maak je kennis met Carmen, Yuna en Elske.

 

Carmen kan binnen la CliQue elke partij zingen. Ze schrikt niet van een lage altpartij of een hoge melodielijn. Haar kracht ligt hier precies tussenin. Carmen is hoofdvakdocente en coördinator VO bij de Opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium ArtEZ te Zwolle. Naast La CliQue geeft ze regelmatig zangworkshops en is ze te horen als Frans- en Nederlandstalige chansonnière.

 

Yuna is de heupwiegende vrouw die veel van de hogere regionen op zich neemt. Yuna heeft ook een eigen theatergroep; ‘De Makkers’.  Hiermee maakt ze voorstellingen, ze speelt en ontwikkelt theaterlessen voor kinderen.

 

Elske is ooit aangenomen als alt, maar freestylet het allerliefst boven en onder de hoofdmelodie. De afgestudeerde docent theater geeft momenteel muziek op een middelbare school. Daarnaast speelt ze in een voorstelling van theater AanZ. Bij La CliQue voelt ze zich als een vis in de melodische wateren.