Esther Hart

Esther Hart

Esther Hart was op jonge leeftijd al professioneel bezig met muziek. Eén dag voor haar 18e jaar werd ze toegelaten aan het conservatorium in Rotterdam waar ze een lichte muziekzangopleiding volgde. Met haar soulvolle stem, een soepele en heldere mezzosopraan, studeerde ze in 1994 cum laude af als docerend en uitvoerend musicus.

 

In de jaren daarna bracht ze eigen CDs uit en er volgden vele optredens, in binnen- en buitenland. In 2003 werd ze in Nederland bij het grote publiek bekend, toen ze meedeed aan het nationale Songfestival. Met een overtuigende overwinning in Ahoy met het liedje ‘One More Night’ mocht Esther in 2003 Nederland vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Riga. Esther eindigde op de 13de plaats. Na de ESF-finale in Riga kreeg zij van een jury - bestaande uit voormalige songfestivalwinnaars - de Award For Best Artistic Performance!

Esther Hart - One more night (ESC 2003)

 

Naast haar eigen optredens heeft Esther jarenlange ervaring als vocal coach. Ze deed een aantal jaar de selectie en vocal coaching voor de kinderen van het Junior Songfestival en was in 2004 de vocal coach van de meidengroep in het programma Popstars The Rivals.

 

Ze is vocal coach (geweest) van o.a. Marco Borsato, Nielson, Sita, Jette van der Mey, Bastiaan Ragas en Edwin Evers. Met Marco Borsato werkt ze al 16 jaar wekelijks samen.  

 

Esther geeft ook les op de pop-academie van het ArtEZ conservatorium in Enschede. Eerder werkte ze op de Rock-academie in Tilburg en op het conservatorium in Rotterdam.