Rohan Poldervaart by Jelmer de Haas 1 High res Klein

Rohan Poldervaart

Opgeleid als dirigent en begeleidend pianist specialiseerde Rohan zich na zijn conservatorium opleiding in Utrecht in de lichte koormuziek bij Tijs Krammer. Sindsdien maakt hij furore als artistiek leider van verschillende Vocal Groups. Zijn Vocal Group The BasZment uit Utrecht won recent zelfs het BALK TOPfestival 2019. 

 

Rohan heeft zijn master en postmaster afgerond aan ’The Royal Academy of Aalborg’ in Denemarken. Hij specialiseert zich hiermee in de lichte en ritmische koormuziek. De nadruk ligt op 'groove' en pop/jazz close harmony (a-capella).

 

Naast zijn dirigentschap is hij werkzaam als docent en workshopleider voor verschillende organisaties in binnen- en buitenland. Als docent is hij verbonden aan ArtEZ in Zwolle en de opleiding Vocal Leadership, die gedoceerd wordt aan de conservatoria van Rotterdam en Tilburg.

 

Als artistiek coördinator van het project Vocal Statements (VOS) is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van koormuziek en curricula binnen het VMBO en praktijkonderwijs.