Hans Cassa 2

Hans Cassa

Hans Cassa is afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium in 1992 als uitvoerend en docerend musicus. Tegenwoordig draagt de school de naam Codarts. Van 2014 tot 2018 was hij daar hoofd van de afdeling Muziektheater.

 

Al gedurende zijn studie was hij betrokken bij diverse producties. Zo zong hij bij de jazz-improvisatiegroep 'Tamam' en het a capella kwartet 'The Oom Maw Maw'. Daarna zong hij bij 'Montezuma’s Revenge' in de programma’s 'The Third Act' en 'Blind Man’s Dream'. De a capella popgroep bespeelde naast het Nederlandse theatercircuit ook de podia van België en Duitsland.

 

Hij verliet de groep in 1993 om in 2000 terug te keren en nog vier shows met de groep te maken, waaronder de bejubelde show 'Pop Art'. Het speelgebied had zich inmiddels uitgebreid naar Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk, en Montezuma stond in september 2006 een maand lang op het Fringe Festival in Edinburgh.

 

In de tussenliggende jaren speelde en zong Hans in de musicals 'Cats' van Carré theaterproducties en 'My Fair Lady', 'Evita' en 'Joe' (geproduceerd door Joop van den Ende theaterproducties). Ook toerde hij een seizoen lang met Robert Long, als backing vocalist.

 

In het najaar van 2011 speelde Hans wederom bij 'Montezuma’s Revenge' in het programma 'Montezuma’s Revenge Strikes Back', waarmee de terugkeer van de groep een feit werd. In 2013 volgde nog het programma 'Run'.

 

Naast dit alles is hij actief met het vertalen van tekenfilms voor televisie en bioscoop, studiowerk, het arrangeren/componeren voor a capella groepen in binnen- en buitenland en het geven van workshops. Zo heeft Hans gewerkt met het 'Nationaal Vrouwen Jeugdkoor', waarvoor hij een prijswinnend arrangement schreef voor het 10e Europäische Jugendchor Festival in Basel in 2016.